48 общински служители и доброволци са разпределени във всички паркове на Бургас, за да сигнализират за драстични нарушения на органите на реда. Снимка Черноморие-бг

48 общински служители и доброволци са разпределени във всички паркове на Бургас, за да сигнализират за драстични нарушения на органите на реда. Снимка Черноморие-бг

42 акта е съставила вчера, 28-ми април, полиции от Областна дирекция на МВР в Бургас за нарушаване на правилата от последната заповед на здравния министър Кирил Анание, както и за разхождане на едри кучета без намордници. Заповедта е от 26-ти април и регламентира разходката в парковете за две групи лица:

- на деца до 12 години, придружавани от родител или членове на семейството, но не повече от двама възрастни, в часовия диапазон от 09.30 до 18.30 часа всеки ден.

- в парковете и градинките ще имат право да се разхождат собственици на кучета, но не повече от един, във времето до 09.30 часа и след 18.30 часа всеки ден.

Посещенията на градски паркове и градини трябва да се осъществяват при стриктното спазване на  противоепидемичните мерки.

Задължителни са носенето на предпазни маски, спазването на физическа дистанция от 2,5 метра, влизането в и излизане от парковете и градските градини през обозначените за целта места, както и придвижването по обозначените маршрути.

Забранява се консумацията на алкохол на територията на парковете и градините.

Гражданите трябва да избягват контакт с повърхности, в т.ч. сядане на пейки и тревни площи, както и да съблюдават всички противоепидемични мерки и указания на лицата, изпълняващи служебните си правомощия.

Остава в сила забраната за посещения на спортни и детски площадки и съоръжения на открити и закрити обществени места.

В Морската градина на Бургас има постоянно полицейско присъствие. 48 общински служители и доброволци са разпределени във всички паркове на Бургас, за да сигнализират за драстични нарушения, които се извършват от имащите право на разходка в парка, на органите на реда.

Бургазлии следват стрелките в Морската като в игра