DSC_0022

DSC_0022

Полиция рови в багажа на 120 души, тръгнали на протест За това алармира депутатът и областен лидер на ГЕРБ в Бургас - Димитър Бойчев. "Симпатизанти и членове на ПП ГЕРБ от Бургаска област са безпрецедентно тормозени с похвати на полицията от най-мрачните комунистически времена. Десетки мирни граждани са били разпитвани, проверявани, записвани са им номерата на личните карти, възпрепятствано им е пътуването само поради една причина – отишли са в София да изразят гражданската си позиция срещу управляващата Тройна коалиция", се казва в позицията на Бойчев разпространена днес до медиите.

По думите ми, по време на митинга,пред парламента, нито един човек от Бургаска област не е създавал напрежение. По демократичен начин над 120 души заявиха своята национална позиция за развитието на страната ни.
"Връщането им към Бургас, обаче, е възпрепятствано с похвати непознати за държавите членки на Европейския съюз. На входа на Бургас два от автобусите, които пътуват един зад друг, са отбити от пътя. Представители на полицията започват да събират личните карти на всички пътуващи, личните данни от документите се записват, багажът на хората се оглежда, задават им се въпроси относно пътуването им. Тъй като третият автобус се движи на повече от час закъснение полицаите настояват да знаят защо се бави, кога ще пристигне и колко души има в него", пише още в позицията.
След огледите и разпитите автобусите са освободени.
"За да няма спекулации относно самото пътуване държа да отбележа, че разходите за гориво и на трите автобуса са платени от ПП ГЕРБ-Бургас. Хората, които пътуваха в тях са наши членове или симпатизанти, които имаха желание техния глас срещу статуквото да се чуе в българската столица. Ние, като организация, веднага им предоставихме необходимите условия за да го направят и въпреки опитите на МВР да ги сплаши и тормози това няма да пречупи нито бургазлии, нито структурата на партията", заяви Димитър Бойчев. Той ще входира парламентарно питане относно действията от 4-ти септември 2013 г.