Полицията ще следи за мними данъчни

Вече има измамен клиент на НАП от мъж, представящ се за служител на НАП, взел е определена сума, а след това е поискал и допълнително пари по мобилен телефон. След направен отказ от клиента на НАП да добави изисканата сума, разговорът е бил прекъснат. От НАП са сигнализирали полицията за този вид опити за измами. В района на салона за обслужване ще има засилено полицейско присъствие в следващите дни.

 

"Трябва да се знае, че Националната агенция за приходите, както и банковите клонове не предлагат услуга служебно лице да извършва плащане от името на клиент. Заплащането на осигурителните вноски се извършва на място през банковите гишета в салона за обслужване на НАП в Бургас,  или през клоновете на "Райфайзен банк" в града и региона без такса, както и от всеки друг банков клон. Бъдете внимателни и не се предоверявайте", апелира териториалният директор на НАП-Бургас Румен Шарпов.

Повече от 10 милиона лева са внесени само за здравни осигуровки от жители на Бургаска област за първите два месеца на годината. От приходната агенция напомнят, че от 2010 година гражданите, които се осигуряват за своя сметка, са с непрекъснати здравноосигурителни права само ако са плащали вноските си за здраве редовно през последните три години.  Периодът, за който трябва да е платено се брои до началото на месеца, предхождащ месеца, в който е оказана медицинска помощ, платена от Националната здравноосигурителна каса.