Морското дерби завърши с победа за Поморие

Морското дерби завърши с победа за Поморие

Отборът на ОФК "Поморие" взе три точки в драматичен двубой срещу тима на ОФК "Несебър". Поморийци бяха символичния домакин на срещата, която се игра на стадиона в Несебър. Възпитаниците на Радослав Боянов се наложиха драматично с 4:3.
Още в 5-та минута отборът на "Несебър" поведе с удар от близко чрез Иван Цачев. Борис Тютюков от тима на "Поморие" можеше  да изравни, но ударът му бе уловен от вратаря на гостите. В 36-та минута на мача Живко Петков получи отличен пас и на празна врата изравни.
В самото начало на втората част "Несебър" получи право да изпълни дузпа, реализирана от Николай Костов. "Поморие" отговори бързо и в 53-та минута Живко Петков вкара за 2:2 с глава, след хубаво центриране от дясно. След час игра Християн Казаков стреля мощно от наказателното поле, но вратарят Здравков изби.
В края на срещата съперниците си размениха по още едно попадение. В 80-та минута Михаел Орачев с далечен удар намери долния десен ъгъл за 3:2. Четири минути по-късно обаче Иван Цачев изравни резултата - 3:3.
Последните 90 минути Иван Янчев от "Поморие" донесе победата за клуба си, след като вкара четвъртия гол.
Следваща среща "Поморие" гостува на "Локомотив" - Горна Оряховица на 25-ти август, събота.