z11

z11

Определиха първите участници в турнира по футбол

Достоен опонент на победителите за първото място бяха възпитаниците на ДФК "Звездичка" от ЦДГ "Злтаното ключе", в чиито редици се открояват синове и дъщери на известни футболни ръководители - бивши и настоящи на "Черноморец" и "Нефтохимик". Няколко часа по- рано бе излъчен другия финалист на големия финал на 6 декември - празника на Бургас. В епични срещи от трета квалификационна група триумфира ОДЗ "Славейче" с треньор Иван Дончев след три безответни победи извоювани.z22

Общо 24 детски градини взеха участие в пресявките, разпределени в четири групи по шест отбори. ЦДГ "Раковина" с треньор Тодор Топалов и ОДЗ "Иглика" с треньор Иван Дончев първи заслужиха право да представят детския футбол във финалната шестица на Никулден в спортна зала "Бойчо Брънзов". Тя ще бъде допълнена от две учебни заведения с най- можещите пораснали бебета от Карнобат и Средец- също възпитаници на ковачницата за таланти "Звездичка".

"Футболното цунами" при подрастващите продължава тази събота и неделя пак в спортна зала "Младост". Ученици от началните класове се изправят едни срещу други, пред погледа на своите най- верни фенове, за челно класиране, предметни награди, купи и грамоти.