Състезателите на Черноморец ще играят на суперфинала във Варна. Снимки КВТ Черноморец

Състезателите на Черноморец ще играят на суперфинала във Варна. Снимки КВТ Черноморец

Ватерполният "Черноморец" класира четвърти свой тим от мъжкото направление в Топ 4 на България! Пореден успех за бургаската водна топка постигнаха юношите до 17 г., които ще спорят за медалите от държавното първенство във възрастта.

По-рано място в Суперфинала извоюваха отборите – мъже, юношите до 19 г. и момчета до 15 г. – постижение, с което бургаският клуб трябва да се гордее.

Така и през настоящия сезон ватерполният "Черноморец" ще е единственият клуб от страната, който ще се намеси в разпределението на медалите от държавните първенства в различни възрасти. За отличията играят и съставите при дамите.

В мачовете от финалната шестица, които се играха на басейн "Флора", домакините от "Черноморец" постигнаха четири победи. В първата среща момчетата на треньора Петър Йонов победиха "Аква Спорт" с 16:9, "Черно море" с 10:6, "Ботев 2000" с 18:6 и съгражданите си от "Нептун" със 17:4. Единствено бургазлии отстъпиха в оспорван мач пред "КПС Варна" с 5:7, а с актив от 12 точки заеха втора позиция в шестицата.

Супер финалът ще се проведе на 10 и 11 юли във Варна, където "Черноморец" ще се нуждае от най-важния играч в отбора си – публиката. Подкрепата на родители и приятели извън дома ще е изключителна помощ за ватерполистите ни.

За съжаление, отборът на "Нептун" остана извън финалната четворка.

За разпределението на медалите при U17 ще спорят: КПС "Варна", "Черноморец", "Черно море" и "Ботев 2000" - Враца. По регламент отборите ще играят всеки срещу всеки, а резултатите от финалния турнир в Бургас няма да се зачитат.

Класиране: 1. КПС "Варна" – 15 т.; 2. "Черноморец" – 12 т.; 3. "Черно море" – 7 т.; 4. "Ботев 2000" – 7 т.; 5. "Аква Спорт" – 3 т.; 6. "Нептун" – 0 точки.

Галерия