Портативно кино във фен зоната "На тъмно"

Най-интересната от тях е уникалното за България преживяване "Portattino". Съкратено от портативно кино, това е опит на създателите му да вкарат доза изкуство в ежедневието. "Portattino" е мобилна инсталация, която се поставя на главата и докато гледате прожекцията, единствено вие ще чувате автентичните звуци, съпътстващи преживяването. Негови създатели са Кирил Захариев (студент по сценография в НХА), Иван Москов (режисьор, актьор, фотограф и студент по операторско майсторство в НАТФИЗ), Неделчо Хазърбасанов (актьор) и Захари Хазъриванов (управител на студио "Шизо" за патентовани изобретения).

 

 

Всеки ден във фен зоната "На тъмно" ще се разиграва жребий с награди - безплатен билет за съответния фестивален ден или ваучер за отстъпка за тандемен скок с парашут, предоставени от Skydive Plovdiv! За да участвате, трябва да попълните специален талон, който ще намерите както във "Фен зоната", така и в магазина "На тъмно" в Бургас (ул. Богориди 16). На място ще може да се възползвате и от гардероб, в който да оставите ценните вещи, които не искате да внасяте с вас в зоната на фестивала. Всеки ден, между 17 и 18 часа, феновете ще имат възможността да се срещнат с изпълнителите, които участват в програмата на сцената "На тъмно".

Тази година всяка една от фестивалните вечери в програмата на "На тъмно" е тематична. През първата (13 август) артистите са обединение под мотото "Рunk & Ska Night", през втората (14 август) -  "Ethno & Alternative Happy night", а третата (15  август) - "Punk is not death in BG".

На 14 август в програмата на "На тъмно" е много интересната румънска група "Popa Sapka". Те определят стила си като "балкански поп-ска" и твърдят, че този стил е много популярен и извън границите на Балканите. "Popa Sapka" са група от 2008г. и до сега са свирили на фестивали в Унгария, Македония и Румъния. Текстовете на бандата смесват румънски, английски, руски, гагаузки, молдовски и дори български език. За това спомага българският произход на вокалиста на формацията – Дима Бодарев.

Последната вечер (15  август), "На тъмно" ще събере на едно място много групи от миналото, станали легендарни в българската пънк история! Една от тях е "Ерекция", за която този реюниън ще бъде първи след 20 години затишие. В днешно време, фронтменът на бандата Тодор Георгиев се занимава с дублаж, но едва ли феновете на феста ще познаят гласа му като Ерик Форестър от сериала "Дързост и красота" – персонаж, който от години той озвучава на български! Заедно с "Ерекция", на 15 август на "На тъмно" сцената ще се качат и "Нови цветя", "Pizza", "Аборт", All Inc. (Нели Воева и музиканти от "Мъртви поети", "Малки трагедии" и "Други гласове") и "Ревю".

Добър звук, осветление, търговска зона, татуировки, пиърсинг, фен зона – това са само малка част от атракциите, които предстоят в „На тъмно” зоната през трите дни от фестивала.

Част от високите градуси на забавление с българските групи, които ще се качат на сцената на "На тъмно" през трите вечери, ще бъде и немска марка бира номер едно Beck’s. Брандът е основен партньор на "Spririt of Burgas" и по този начин отново дава възможност на почитателите на качествената музика да станат свидетели на вълнуващото  шоу на едни от най-добрите групи от световната и българската сцена. Да партнира на фестивал, който обединява зашеметяващо разнообразие от хитови музиканти от различни стилове, е част от философията на марката Beck’s. По този начин брандът предоставя  персонален шанс на  всеки един от хилядите  фенове да избере и види шоуто на своите любими банди.

След броени дни започва уникалното лятно забавление Spirit of Burgas 2010!

Предварителна продажба на билети - еднодневен фестивален билет струва 50 лева (25 евро), тридневен - 120 лева (60 евро), билети за къмпинга – 30 лева (15 евро). На входа на фестива - еднодневен билет - 60 лева (30 евро), тридневен - 140 лева (70 евро).

Билетите са в продажба он-лайн, в мрежата на Еventim.bg. Сега можете да получите билет за SPIRIT of Burgas, където и да сте по света, благодарение на услугата "Print@Home", която дава възможност за разпечатване на принтер на купения он-лайн билет.