IMG_7676

IMG_7676

Портът в Поморие става пристан за 112 лодки за реализацията на проекта, който община Поморие спечели. Строителните дейности вече започнаха. Началото на ремонта бе дадено от кмета на община Поморие Иван Алексиев и от представители на фирмите изпълнители на проекта. Реконструкцията трябва да приключи до края на август тази година.

Със седем пъти ще се увеличи капацитетът на пристана, а за рибарите ще бъдат създадени всички необходими условия, за да развиват занаята си. Скоро малкият хелинг ще се превърне в един от най-модерните портове по българското Черноморие.

В момента на пристанището има 17 лодкостоянки, а след реконструкцията там ще могат да акостират 112 лодки и 8 малки рибарски кораби. С благоустрояването на пристана е предвидено изграждането на рибна борса за разтоварване и временно съхранение на улова, с уреди за производство на люспест лед и обособени зони за продажби. Ще бъдат създадени защитени пристани за техническо обслужване на плавателните съдове и нови работни места. Районът около пристана също ще бъде благоустроен.