Срещи Станимир Р. има повдигнати серия от обвинения. Снимка Черноморие-бг

Срещи Станимир Р. има повдигнати серия от обвинения. Снимка Черноморие-бг

Районна прокуратура – Бургас е повдигнала обвинение на Станимир Р. за това, че през периода от месец август 2014 г. до 9-ти май 2016 г., в град Бургас, при условията на продължавано престъпление, като извършител в съучастие с Христо Ж. - действайки също като извършител, с цел да набави за себе си и за Христо Ж. имотна облага, придобил и укрил чужди движими вещи - лек автомобил марка "Нисан", на стойност 47 000 лева, собственост на неустановено по делото лице и лек автомобил марка "Инфинити", на стойност 45 000, собственост на ЗАД "Армеец" АД - София, всички автомобили на обща стойност 92 000 лева, за които знае и предполага, че са придобити от другиго - от неустановено лице чрез престъпление по чл. 346, ал. 1 от НК, като укривателството е в големи размери (престъпление по чл. 215, ал. 2, т. 1 от НК).

Станимир Р. е обвиняем и за това, че на 29-ти септември 2014 г., в град Бургас, в сектор "Пътна полиция", в ОД МВР - Бургас, пред системен оператор в група "регистрация и отчет на пътните превозни средства и собствениците им", съзнателно се ползвал от неистински официални документи, на които е предаден вид, че са издадени от Шведските компетентни органи за лек автомобил марка "Нисан", като от системния оператор за самото съставяне не може да се търси наказателна отговорност (престъпление по чл. 316, вр. с чл. 308, ал. 2, вр. с ал. 1 от НК).

Станимир Р. е привлечен като обвиняем и за това, че през периода от 29-ти септември 2014 г. до 29-ти януари 2016 г., в град Бургас, при условията на продължавано престъпление, в сектор "Пътна полиция при ОД МВР - Бургас, пред системни оператори в група "регистрация и отчет на пътните превозни средства и собствениците им" при сектор "ПП" в ОД МВР – Бургас, съзнателно се ползвал от неистински частни документи - договор за покупко - продажба на МПС и декларации, на лек автомобил марка "Нисан" и на лек автомобил марка "Инфинити", за регистриране на моторните превозни средства в сектор "Пътна полиция" (престъпление по чл. 316, вр. чл. 309, ал. 1, вр. чл. 26, ал. 1 от НК).