IMG_2406

IMG_2406

Правят нова алея в Царево

в централната част на пристанищен залив на Царево и пешеходната алея която свързва града и кв. Василико. Това място е различно, на него се откриват  едни от най-красивите гледки към целия пристанищен залив, двата фара и църквата "Успение Богородично", превърнала се в символ на града.

След изграждането на този обект, той ще се превърне в един от най-достъпните и предлагащ най-приятните места за отдих и наблюдение. Алеята ще бъде с ширина 1.60 м. и дължина около 60 м., изпълнена от бетонови павета. Плочопътеките към беседката и пейките ще са с ширина около 1 м., ще бъдат поставени две пейки с перголи на най-уютните места с прекрасни гледки, като от двете страни на всяка пергола ще се засадят текоми - това са лиани, които са типични за нашия район, много красиво цъфтящи, бързорастящи и непретенциозни към почвените условия.

На територията на обекта има 2 стари бетонови съоръжения, като едното съоръжение ще бъде премахнато, а върху другото ще бъдат поставени дървени греди, за да се преобразува в голяма пейка. Бетонната площадка около тях ще бъде облицована с камъни и по този начин ще се получи изгледна площадка с нестандартна пейка. По периферията на главната алея ще бъдат засадени дървета от вида акация. Това дърво е избрано заради красивата си кълбовидна корона, непретенциозността му към почвените условия, което го прави подходящо за каменистата и бедна на хранителни вещества почва. На територията на алеята ще бъдат поставени бетонови кошчета за отпадъци и осветление.