Правят подписка в защита на животните

Срещата бе организирана от група в социалната мрежа facebook, която се обяви против посегателствата над животни. Причина за социалния протест в интернет стана случая в Дряново, при който неизвестен извършител отрязал лапите на куче по особено жесток начин.

 

Новината светкавично обедини защитниците на животните. Така бе подета и инициативата за протест в цялата страна. Мястото за протеста в Бургас бе терасата в Морската градина. От предварително потвърдилите присъствието си близо 200 души, в 18.00 часа там се бяха събрали едва трима. Минути по-късно участниците нарастнаха на близо 30-на. Оказа се обаче, че сред тях няма представители на организаторите на протеста. Стана ясно и, че всъщност събирането не е протест, а първа среща, на която да се предприемат стъпки за промяна на Закона за защита на животните.

Някои от потвърдителите участието си в групата дойдоха с домашните си любимци. Към тях се присъединиха и такива, които случайно научили за инициативата. На срещата дойде и жена, пропътувала 40 км от Слънчев бряг, за да изрази гражданската си позиция и несъгласието си с посегателствата над животни. Сред събралите се на терасата имаше и представители на фондация "Приятели на животните". Те поеха ангажимент да подготвят следващата среща, на която ще бъде конкретизиран начина за събиране на подписите с искане за промяна в закона.