Слънчево ще се задържи времето по Черноморието преди обяд днес. Снимка Петя Добрева

Слънчево ще се задържи времето по Черноморието преди обяд днес. Снимка Петя Добрева

В сутрешните часове и в източните райони валежите ще спрат. До обяд над по-голямата част от страната ще преобладава слънчево време. След обяд от запад ще започне ново увеличение на облачността, отначало средна и висока. Привечер в отделни западни райони ще има слаби валежи от дъжд, които през нощта срещу сряда ще обхванат и Централна България. Вятърът ще се ориентира от юг-югоизток, ще е слаб до умерен, вечерта ще се усили. Максималните температури ще са между 10° и 15°, в София около 10°, съобщават от Националния институт по метеорология и хидрология.

В планините облачността ще е променлива, след обяд в масивите от Западна България ще започне да се увеличава и привечер на места там ще има слаби валежи от дъжд, над около 1800 метра – дъждът ще преминава в сняг. Ще духа умерен, по високите и открити части и силен вятър от юг-югозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 8°, на 2000 метра - около 2°.

По Черноморието в сутрешните часове на места все още ще има валежи от дъжд. Около и след обяд облачността временно ще се разкъса, на места до предимно слънчево. Вятърът ще е до умерен от северозапад, след обяд ще се ориентира от изток-югоизток. Максималните температури ще бъдат между 12° и 14°. Температурата на морската вода е 15°-16°. Вълнението на морето още ще отслабне и ще бъде 1-2 бала.