varna2017

varna2017

Представят концепцията за Варна 2017  гражданския и частния сектор от цяла България. Събитието започва на 12-ти февруари в 14:00 ч. С него се дава старт на поредица срещи и инициативи, които да привлекат партньори и подкрепа на национално ниво за Европейска младежка столица. Целта е инициативата да се превърне в национална кауза,

създавайки условия за партньорства и съвместни дейности, които да са в полза на младите хора и младежкия сектор в цяла България.
В срещата ще участват над 60 човека, сред които ще има представители на национални институции като Министерство на младежта и спорта и Център за развитие на човешките ресурси към Министерство на образованието и науката.
Част от гостите от страната ще бъдат ключови неправителствени организации като Национален младежки форум, представители на екипа на Пловдив – Европейска столица на културата 2019, фондация "България може", Младежки глас, Асоциация на младежките организации, Българска асоциация за управление на хора и много други. Гостите на събитието ще работят заедно с представители на различни дирекции и отдели на Община Варна, представители на местни младежки организации.
В рамките на програмата участниците ще имат възможност да работят в четири ключови работни групи, които имат различно отношение към развитието на млади хора. Групите обхващат областите Младежка работа и политики, образование и култура, бизнес и заетост, и свободно време. Във всяка от групите участниците ще се запознаят в подробности с плановете на Варна 2017 в съответната област, ще споделят своите очаквания какво очакват да видят като дейности и постижения в своя сектор, както и да дадат предложения за това как биха могли да се включат самостоятелно или в партньорство.
Събития от подобен тип са от ключово значение, за да може инициативата за Европейска младежка столица да излезе от местното си измерение и да
придобие национален мащаб. За целта екипът на Варна – Европейска младежка столица 2017 ще обобщи подробно всички резултати от срещата и ще планира конкретни последващи дейности с отделните групи и участници.