DSC_9399

DSC_9399

Представят Община Поморие на борса в София

под патронажа на Министерството на икономиката, енергетиката и туризма и ще се проведе в дните от 14 до 16 февруари 2013 г. в София.

В борсата ще вземат участие 270 организации и компании, между които: 60 туроператорски и транспортни организации, 37 хотели и курорти, 50 общини, 20 туристически асоциации и сдружения, 33 софтуерни фирми, професионални гимназии, фирми за хотелско оборудване , 70 чуждестранни участници от 21 страни.

Програмата на изложението включва разнообразие от презентации, дискусии, кръгли маси на актуални теми. Участниците и посетителите ще имат удоволствието да се насладят на богата развлекателна програма, популяризираща културното наследство на България, нейните богати традиции и обичаи, представени от фолклорни състави от различни региони на страната.

Участието на Общините Поморие, Руен и Айтос на общ щанд е в рамките на проект "Развитие на регионалния туристически продукт и маркетинг на туристически район Поморийски залив и Източна Стара планина", с договор за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ № BG161PO001/3.2-02/2011/009.

Община Поморие ще акцентира върху морския и балнеотуризъм. Ще бъдат представени единственият в България и в Източна Европа специализиран Музей на солта, Тракийската антична куполна гробница, която е една от най-големите в България, единственият действащ мъжки манастир по черноморието "Свети Георги Победоносец", архитектурният резерват "Стари поморийски къщи", както и лечебните свойства на лиманната кал от  Поморийското езеро.

Основните туристически обекти, с които Община Айтос участва в изложението са единственият изкуствено създаден парк в региона "Славеева река" и традиционните празници "Славееви нощи", архитектурно-етнографският комплекс "Генгер" и местността "Трите братя".

Община Руен ще представи местния традиционен спорт "мазни борби", типичните за района кулинарни деликатеси, уникалните кукерски игри, ловния туризъм както и старинните религиозни храмове.