Filmi

Filmi

Представят нови филми в седмицата на руското кино във Варна

с това, че всички филми са съвременни и 90 % от тях все още не са показвани пред широка публика, а само на фестивали. Зрителите в морската столица ще имат уникалната възможност да избират от различни жанрове, като комедия, драма, романтика, исторически и военни филми.

Някои от култовите заглавия, които ще бъдат прожектирани тази седмица са "Брестката крепост", "Човек до прозореца", "За начинаещите в любовта" и др.

На 29 октомври ще бъде представена лентата на филма "Кандахар" с режисьор Андрей Кавун, а в ролите участват Александър Балуев, Владимир Машков, Андрей Панин, Александър Голубев и др. Продукцията е на "Рекун-Синема".

Филмът е заснет по действителен случай. Той се развива през 1995 година в Афганистан. В историята се разказва за руски товарен самолет, който е принуден насила да кацне на летището в столицата на ислямския тероризъм Кандахар. Петима руски летци са взети в плен от талибаните. Предстои им да преживеят 378 дни в ада.

Цена на билета за всички прожекции от 25 до 30 октомври е 2 лв. Те могат да бъдат закупени от билетен център на ФКЦ с работно време: 11:00-20:30 часа.

Инициативата в България се провежда от Министерството на културата на Република България, Министерството на културата на Руската федерация, Посолството на Руската федерация в Република България, Национален филмов център - България, Генерално консулство на Руската федерация във Варна, и др.

Днес+