Презентират Несебър на изложение във Велико Търново Форумът се организира от община Велико Търново, Асоциация на българските туроператори и туристически агенции, Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация и Министерство на икономиката, енергетиката и туризма.

По време на 7-то издание на изложението ще бъде учредена Асоциация на общини, селища и територии с културно-историческо наследство.

През 2009 г. община Несебър се представи на престижния форум с изложбата "Носталгия по Стария град", модно ревю "850/350" и филма "Снимка за спомен". Именно за тях, тя беше отличена с престижната награда "Почетна грамота за многообразно представяне на продукт на културния туризъм". Наградата беше връчена лично от кмета на Велико Търново д-р Румен Рашев, в края на модното ревю на Мария Богданова.

Тази година Община Несебър ще участва с презентация на тема "Културните празници – потенциал за развитие на туризъм". В рамките на презентацията ще бъде продукта на общинската администрация  за развитие на културния туризъм в Несебър "Празнувай с нас!". Два от вече изготвените филми "15 август" и "Никулден в Несебър" ще се включат и в състезателната програма на филмовия фестивал "На източния бряг на Европа", част от програмата на изложението.