Президентът Петър Стоянов участва в среща, организирана от МСДС. Снимка Тодор Ставрев

Президентът Петър Стоянов участва в среща, организирана от МСДС. Снимка Тодор Ставрев

Моето дълбоко убеждение е, че 30 години след началото на прехода българското обществено мнение все още продължава да се лута, да търси пътя на Бългасия, да си задава въпроса дали изборът, който направихме беше най-правилен. Това каза президентът Петър Стоянов (1997-2002 г.) пред медиите в Бургас. Той пристигна в морския град, за да участва в лекция на тема: "30 години свободна България", организира от младежката структура на СДС в Бургас.
Според президентът Стоянов, на средставата от ЕС се дължи тласъка на икономиката, на новия вид на градовете, включително и на Бургас, новата инфраструктура, новите по-добри условия за живот. От 2007 до 2015-та година България е получила 21 млрд. евро от ЕС под различна форма, вноските, които е платила са 6 млрд. евро. Ако имахме административният капацитет, сумата би могла да стане 30 млрд. евро и повече", каза Петър Стоянов.

Въпреки че не участва във вътрешната политика, той смята, че споразумението между ГЕРБ и СДС да се подкрепят взаимно на предстоящите местни избори, които ще се проведат на 27-ми октомври е рамкото.