Санкциите са за констатирани нарушения на правилата за движение. Снимка Архив Черноморие-бг

Санкциите са за констатирани нарушения на правилата за движение. Снимка Архив Черноморие-бг

При специализирана полицейска акция в Бургас санкционираха велосипедисти и пешеходци. През седмицата служителите от сектор "Пътна полиция" при Областна дирекция на МВР в Бургас са проверявали за спазване на изискванията за скоростен режим, съблюдаване на пътната маркировка от велосипедисти и пешеходци и отнемане предимството на пешеходци, пресичащи по пешеходни пътеки.

На територията на Бургас са констатирани 732 нарушения на скоростта. От тях в 4 случая превишената скорост е над 50 км./ч. - водачите са санкционирани с три месеца лишаване от правоуправление и парична глоба, следваща законовите указания за надвишената скорост.

С глоба в размер на 30 лева са санкционирани осем велосипедисти, като две са основните нарушения, извършвани от тях : управление на велосипед без оборудване и преминаване през зони за пешеходци без велосипедиста да избутва велосипеда - най-вече улица "Александровска" и улица "Алеко Богориди".

За непреминаване на указаните за целта места за седмицата в Бургас са санкционирани 11 пешеходци, а един водач на автомобил е наказан за отнемане предимството на пешеходец.