DSC_5641-1

DSC_5641-1

Приемаме ли 8-ми март за празник? събитието, като Ви предлагаме мнението на произволно избрани дами за това, какво мислят за Международния ден на жената. Те отговориха на провокативните ни въпроси: "Наближава 8-ми март. Приемате ли го за празник на жената?DSC_6865-1 Достатъчно ли е само един ден в годината да се сещаме за майката - жена?". На всички, отзовали се на нашата анкета, изказваме нашата благодарност!

Весела Йорданова (снимка 1) - директор дирекция "Култура, маркетинг и връзки с обществеността" на община Бургас: 
Честно казано никога не съм празнувала 8-ми март.DSC_9813 Не е достатъчно и редно само един ден в годината да отдаваме признание на жената и майката. Би било жалко, ако хората около теб не ти показват своето уважение и обич всеки ден, а само на 8-ми март. 
Бисерка Хънкова (снимка 2) - изпълнителен директор на град хотел "Поморие":
Хубав празник е 8-ми март. Това е повод за уважение към жената и майката. Според мен всеки ден трябва да е празник, да не се сещаме само в един ден в годината.
Виолета Илиева (снимка 3) - началник  на РИ на МОН:
Винаги съм получавала внимание от страна на колеги и приятели, не само на 8-ми март. Смятам, че всяка българска жена заслужава почит и уважение.
Мариета Ханджиева (снимка 4) -  ПР на Община Бургас:DSC_5653-1
Приемам този празник. Той е международен и вече десетки години се празнува не само у нас, а и в целия свят. Какво по-хубаво не само на 8-ми март, а и през цялата година жената и майката да бъдат обгрижвани от близките си хора с любов, внимание и признателност .
Петя Димитрова (снимка 5) -  ПР община Созопол:
За мен 8-ми март е един специален ден. Независимо от отношението на много хора към този празник, свързвайки го с недалечното соцминало. Мисля, че в този ден има много силенDSC_6140 заряд, много емоции и очаквания от страна на дамите. Подобно отношение, обаче трябва да има през цялата година. Това е денят, в който майката, съпругата и жената, като цяло се чувстват специални. Това е един момент, който искат да се повтаря през цялата година. Убедена съм, че имаме нужда от празници и всеки подобен повод трябва да се използва. 
Татяна Байкушева (снимка 6) - ПР на БСП:
8-ми март - това е един повод да бъдат почетениDSC_6186 жените и майките. Да им бъде оказано уважението, което заслужават, въпреки че не трябва да бъде само един ден в годината. На всяка жена е приятно да получи уважение и цветя. През миналия 8-ми март бях щастливо изненадана от моя малък син Никола. Той с помощта на баща си ми честитиха празника и ми подариха цветя. Това много ме впечатли, защото всяка майка ще се радва на такъв жест. Така от малки децата ни трябва да бъдат свиквани да се сещат за този празник и поднесат своята обич и уважение към своята майка.