"Приключения за сетивата" стана слоугън на Странджа

Конкурсът премина при огромен интерес. За нега са изпратени 626 предложения от 93 участници, като 24-ма от тях са участвали и в двете фази на конкурса.

 

След няколко етапа на селектиране бяха избрани и консултирани с маркетингови експерти 6 предложения. Според журито "Приключение за сетивата" е точното послание, което може да се отнесе и за продуктите и услугите, носещи регионалната марка и създадени в природния парк, но е и в съответствие със съвременната концепция за туристическо предлагане – всяко пътуване да е вълнуващо преживяване, свързано с наслада за всички сетива.

Автор на слогъна е Ива Станкова от Перник, която ще получи наградата от 300 лв. Тя е на 26 години и е завършила "Връзки с обществеността" в Софийския университет.

Журито ще отличи и останалите участници, чийто предложения попаднаха във финалната шесторка: Мая Стойкова от Плевен ("Уют и вкус в обятията на природата"), Радослава Николова от Бургас ("На гости съм. Празнувам с природата"), Бисера Дживодерова от Велико Търново ("Нещо истинско"), Ценка Дюлгярова от Троян ("Заслужава си да опиташ!") и Цветана Димитрова ("Когато търсиш нещо хубаво ..."). Те ще получат туристически карти и пътеводители за природен парк "Странджа". Някои от получените предложения, които са по-подходящи за реклама на природния парк, журито има желание да използва за новите рекламни материали за Странджа, разбира се след съгласие от страна на авторите, които също ще получат издания за парка. Това са Владимир Димитров от Малко Търново ("Странджа - където винаги се връщам"), Цветанка Иванова от Варна ("Ако те нямаше, щяхме да те измислим"), Цветелина Рачева ("Петият сезон на България"), Емил Симеонов ("Ела, за да разказваш") и др.

Организаторите на конкурса благодарят на всички участници за изпратените предложения и най-вече за милите думи и пожелания, свързани със Странджа и възможностите, които тя предлага за отдих, туризъм и наслада сред запазената й природа. Ще ви очакваме в Странджа!

Конкурсът за слоган е част от проекта "Сътрудничество за опазване на биоразнообразието и устойчиво местно развитие в Странджа планина" на БФБ, осъществяван с финансовата подкрепа на Исландия, Лихтенщайн и Норвегия чрез финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство.