Voden_Cikyl

Voden_Cikyl

Приключват в срок водния цикъл на Поморие

зам.-кметът инж. Кунчо Гайдов и екипът за управление на проекта извършиха проверка на място. Те посетиха всички зони, в които тече подмяна на канализацията. В момента работят едновременно 32 екипа и са изградени 41 км. от водопроводната мрежа.

"Остават да бъдат изградени още 28 км. Все още на места има известно забавяне свързано предимно с водоизчерпването и археологията, но с темпото на работа нямам притеснения относно завършването на проекта в определените ни срокове", коментира инж. Николай Бояджиев, ръководител на звеното за изпълнение на проекта към община Поморие.

"Наясно съм с всички трудности и неудобства, които причиняваме на съгражданите си и въпреки това се радвам, че повечето хората се отнасят с разбиране. Те не са забравили многобройните проблеми с наводнени мазета и залети с мръсни води улици. В много от новопостроените сгради и  не само по високите етажи, имаше проблем с налягането на водата, особено в летния сезон. Всеки знае, че отлагането не решава проблемите, а напротив – стават все по-големи. Хората разбират, че няма друг начин да се справим с това и им благодаря за търпението", каза кметът Алексиев след посещението си в квартал "Свети Георги".

Кметът не спести и забележките си към фирмите изпълнители по време на редовните си срещи с тях. Той  нареди за по-стриктен контрол по обезопасяване на изкопните работи, по-отговорно отношение по поставянето на информационни табели и пътни знаци, както и да продължават да проверяват на място всеки получен сигнал с посочен конкретен адрес. Освен това, служителите от Общината ще извършват проверките с отличителни дрехи с надпис "Община Поморие", за да бъдат по-разпознаваеми от хората живеещи в зоните на строителните дейности.