Приморско събра 492 208 лева курортна такса

Това е равносметката в края на сезон "Лято 2010". Общината вече има и свой Туристически център. Лентата на откриването преряза кметицата на Приморско Лиляна Димова. Той ще помага за развитието на туризма в морската община.

 

Въпреки очакванията за тежък туристически сезон, белязан от световната финансова криза, се оказа че Приморско и Китен са предпочитана туристическа дестинация от огромен брой чешки и словашки туристи. Предпочитания към южното Черноморие тази година имаха и руските туристи, техния голям брой изненада приятно заетите в туристическия бранша.

За десети път бяха раздадени и станалите вече традиционни награди в сферата на туризма. Призът за най-добър хотелиер това лято в Приморско грабна хотел "Норт бийч" с управител Георги Георгиев, за най-добър туроператор с представител за България Нина Павлова бе обявена туристическата фирма "Александрия", тя получава приз за втора поредна година. Най-добрият ресторант за "Лято 2010" е "Барбадос" с управители Стефан Генчев и Красимир Андонов. Признанието най-добър инвеститор отиде в "СОТ" – сигнално охранителна техника, с управител Павел Георгиев.

Най-добрият хотелиер тази година в Китен е вилното селище "Жасмин" с управители Александър и Зоя Яневи, а за най-добро заведение за развлечение бе обявено коктейл бар "Ванила".