Природозащитници садят дръвчета в Бургас

Тя е част от кампанията на общината за пролетно почистване на града и е финансово подкрепена от "Бизнес софтуер дистрибутор" ЕООД. Първото засаждане на дръвчетата ще се състои на 26 март (петък) от 11:00 часа в училищния двор на бургаското ОУ "Христо Ботев". В него ще се включат всички деца от учебното заведение и доброволци на Дружеството за защита на птиците, като те ще почистят и училищния двор от отпадъци, за да се превърне той в едно по-привлекателно място за почивка и игри. За участниците в инициативата е подготвена и викторина, включваща въпроси за биологичното разнообразие на Бургаските езера, както и за нуждата от тяхното опазване. За победителите са предвидени и награди на природозащитна тематика – значки, календари, плакати и други.

На 30 и 31 март (вторник и сряда) ще бъдат засадени дръвчета и декоративни храсти и в още две училища. В първия от дните това ще стане в основното училище в град Българово, община Бургас, а в последния ден на месеца доброволците на БДЗП ще помогнат в засаждането на дръвчета и почистването на двора на ОУ „Христо Ботев” в квартал Сарафово, град Бургас.

През седмицата официално бе обявено стартирането на съвместен проект между Община Бургас и БДЗП – "Живот за Бургаските езера" по програма "ЛАЙФ+".

Важна роля в него има образователната програма, която цели формиране и развиване на природозащитното съзнание в учениците в бургаския регион. Съвместните дейности между БДЗП и трите училища са един отличен старт за постигането на тази цел.