Продавали имоти в Сънито на символични цени

Според новото ръководство на "Слънчев бряг" АД част от крайбрежната алея в идеалния център на курорта е отцепен парцел от 480 кв.м. През 2008 година на тази част от алеята (срещу хотел "Дюн") частично бил изменен статута на имота и продаден. Купувачи са три фирми, а сумите, които плащат за територия на първа линия от морето са символични, твърдят от новото ръководство.

 

Първият парцел е продаден на служителката на "Слънчев бряг" АД Петя Бакалова. Тя, в качеството си на управител на фирма "Майтрил Маркетинг" ЕООД, купува от дружеството 120 кв.м. идеални части от поземлен имот за продажна цена от 42 000 лв. с включен ДДС.

Фирма "Гусберг – България" ЕООД купува съседния парцел от 120 кв.м. за същата сума – 42 000 лв. с включен ДДС.

Третата част от алеята е продадена на фирма "Корона Екс" ЕООД. За 240 кв.м. тя плаща на дружеството 84 000 лв. без включен ДДС. На 9 март 2010 г. дружеството е заплатило 4551 лева за ремонт на служебния автомобил "Ауди" А6. Три седмици по-късно автомобилът, използван от тогавашния изпълнителен директор Малина Стратиева, е бракуван с протокол. В него е записано, че автомобила е неизползваема развалина, а за състоянието му няма виновни длъжностни лица. В последните дни на управлението на предходния брод лимузината е била предадена за скрап.

В края на 2009 година, без разрешение от Агенцията за приватизация, "Слънчев бряг" АД продава сградата на базар "Палма" и урегулирания имот върху, който е изградена за сумата от 827 000 лева без включен ДДС. Купувач е фирма "Рейнхам-България" ЕООД.