Продават на търг фитнес център заради дълг

Търговете ще са публичи с явно или тайно наддаване, съобщиха от приходната администрация в морския град. Общият размер на неплатените в срок данъци и осигуровки от некоректни данъкоплатци надхвърля 25 милиона лева. Вече е започнала процедурата по описване на запорираното имущество, уточниха от приходното ведомство в областния център. "Не можем да чакаме повече. Предприехме всички действия по ДОПК, но реални плащания от тези лица и фирми така и не са постъпили. За държавата, особено в този момент на икономическа криза, е много важно да има реални постъпления, така че идва ред на търговете", коментира предстоящите разпродажби териториалният директор на НАП-Бургас Румен Шарпов.

 

Сред запорираните активи са фитнес комплекс на стойност 120 000 лева, асфалтова база за 650 000 лева, 17 апартамента в Несебър, апартамент във ваканционно селище  в град Черноморец, два луксозни апартамента в Поморие на обща стойност 407 000 лева, апартамент в Царево за 166 000 лева, 27 магазина в курорта Слънчев бряг на обща стойност 711 000 лева, както и хотелско оборудване и селскостопанска техника. Предстои да бъдат обявени на търг джип "Ауди Q 7" за 67 765 лева, "Мерцедес GL 420 CDI" на стойност 138 000 лева, два автобуса, както и други леки и товарни автомобили. Сред длъжниците има и такива, на които са възбранени повече от 10 имота. Териториалната дирекция на Националната агенция за приходите в Бургас е предоставила необходимата информация до прокуратурата за откриване на процедура с искане за обявяване на две фирми от региона в несъстоятелност.

Само от началото на годината приходната администрация в Бургас е разпратила покани за доброволно изплащане на просрочени задължения в размер на над 14 милиона лева. От НАП-Бургас коментираха още, че това е само началото и че мерките към неспазващите данъчно-осигурителното законодателство ще стават още по-драстични.