DSC_7232

DSC_7232

Проект променя схемата за плащане в "Проф. д-р Асен Златаров"

"Проф. д-р Асен Златаров". Методиката за това ще бъде разработена в рамките на проекта "Академичното кариерно развитие - ключ към утвърждаване на университет от нов тип". Той бе представен днес официално от ръководния екип. Проектът се финансира по оперативна програма "Развитие на човешките ресурси" съфинансирана от Европейския социален фонд на Европейския съюз. Продължителността му е 20 месеца от 23-ти април 2013 до 31-ви декември 2014 година.DSC_7256DSC_7261

"В него ще бъдат включени 21 преподаватели от университета и 5 външни експерти. В рамките на проекта си поставамя за изпълнение шест цели, като основната е изграждане на система за кариерно развитие и повишаване квалификацията на академичния състав за подобряване качеството на образованието в университет "Проф. д-р Асен Златаров", каза координаторът на проекта доц. д-р Севдалина Турманова. Ръководител на проекта е доц. Милчо Скумов. Той поема поста след оттеглянето на доц. Маруся Любчева, което в момента е евродепутат. "Това е един от най-ниско бюджетните проекти на университета, но е един от най-важните, защото е свързан с развитието на човешкия ресурс и академичния състав. А това ще помогне за създаване на университет от нов тип", каза доц. Любчева при представянето на проекта.

"Нашият университет навлезе сериозно в изпълнението на европейски проекти. Първият ни проект е от 2008-ма година и е на стойност 80 000 лева. Тогава това ни се струваха много пари. Сега можем да кажем, че изпълняваме проекти на обща стойност 2 794 919 лева и 375 евро", каза заместник-ректорът на висшето учебно заведение доц. д-р Магдалена Миткова.След като в рамките на този проект бъде разработена методиката за диференцирано заплащане, тя ще бъде предложена за обсъждане на Академичния съвет. "Въвеждането на такъв тип заплащане е предизвикателство за нас", призна доц. Миткова.

В рамките на проекта ще бъде създаден и кариерен център. "Той ще е виртуален и колегите ще имат възможност чрез него да се развиват, ползвайки курсовете и информацията, която ще намерят там", допълни доц. Турманова.