Проф. Дюлгеров ще представи книгата си и в родния Бургас, и в столицата. Снимка Лина Главинова

Проф. Дюлгеров ще представи книгата си и в родния Бургас, и в столицата. Снимка Лина Главинова

Професор Георги Дюлгеров ще зарадва почитателите на тазгодишното XVIII-то издание на международния "София филм фест на брега". В рамките на морския кинофорум ще бъде премиерата на книгата му "Биография на моите филми", съобщи пред "Черноморие" бащата на култовите филми "Авантаж" и "Мера според мера". Издател на книгата е Игор Марковски, а редакцията е на Петя Александрова. Освен в родния Бургас, премиера на "Биография на моите филми", ще има в рамките на 24-тото издание на "София филм фест".

Още една изненада ще има за феновете на киното в столицата и морския град. В рамките на двата кинофорума ще има премиера на дигитално възстановения вариант на трета част на "Мера според мера". "Филмът ще бъде и със субтитри на книжовен български език, така младото поколение  ще разбере по-добре разговора на героите, които е на автентичния им език", допълни проф. Георги Дюлгеров, който е художествен директор на "София филм фест на брега".

Бургаският кино форум ще се проведе от 14-ти до 22-ти март. Филмите, включени в тазгодишното издание, ще могат да се видят от ценителите на киното в залата на Общинско кино "АБ" (голямата зала на Драматичен театър "Адриана Будевска"). В рамките на арт събитието ще бъдат премиерата на българските филми "Сестра" и "Бащата". В програмата ще бъде включен и филмът "Босият император" на режисьорите Джесика Удуърт и Петер Броснес с участието на Джералдин Чаплин. Дъщерята на легендарния Чарли Чаплин и на Уна О'Нийл и внучка на Нобеловия лауреят Юджин О'Нийл  ще бъде гост на "София филм фест".