Прожекцията е по случай 90 години от рождението на Радичков

Прожекцията е по случай 90 години от рождението на Радичков

Филм за Йордан Радичков ще бъде показан в рамките на четвъртото издание на "Burgas International Film Fest". "Черкаски хроники" ще бъде прожектиран на 23-ти юли, вторник, от 18.00 часа в гранд хотел и СПА "Приморец" при вход свободен. Поводът е 90 години от рождението на знаменития български майстор на късия разказ и неподражаем драматург. Прожекцията се организира със съдействието на Регионална библиотека "Пейо Яворов".

"Черкаски истории" е от съпътстващата програма на "Burgas International Film Festival", който се провежда от 19-ти до 25-ти юли на открита сцена "Охлюва" в Морската градина на Бургас. Програмата на феста включва седем пълнометражни и десет късометражни филми от България, Унгария, Турция, Италия, Русия, Сърбия, Португалия и Мексико.

Награждаването на филмът победител в тазгодишното издание на "Burgas International Film Festival" (BIFF) предстои в късните часове на 25 юли. Победителите ще избере петчленно жури в състав: италианският фотограф Алесио Максимилиан Шродер, турският режисьор Илкер Савашкурт, режисьорът Ирена Даскалова, унгарският продуцент Вики Река Киш и режисьорът Анна Горанова.

Медиен партньор на фестивала е сайт "Черноморие".