Спортното събитие няма състезателен характер

Спортното събитие няма състезателен характер

Пролетният велотур на гранд хотел и СПА "Приморец" ще се проведе на 10-ти май, петък. То ще премине под мотото - "Let's get cycling". За да могат всички желаещи да се включат в инициативата, тя е със старт от 18:30 часа. Регистрацията започва час по-рано до гранд хотел и СПА "Приморец", от страната на плажа. Колоездачното шествие е без състезателен характер и няма възрастови ограничения. Всички са добре дошли да се включат. Маршрутът е "Приморец" - бургаския мостик - паркинг "Северен плаж" - Солници - паркинг "Северен плаж" - бургаския мостик - гранд хотел и СПА "Приморец". Записалите се за участие ще участват в томбола с тематични награди, която ще бъде изтеглена в края на тура.

От "Да напълним голямото сърце на Бургас" ще осигурят контейнер за събиране на пластмасовите бутилки и капачки, които после ще бъдат предадени в полза на реанимобил за новородени бебета. По целия маршрут на велотура ще бъдат разположени доброволци от Български червен кръст. Събитието се провежда със съдействието на Община Бургас.

Организатор на пролетното велосипедно шествие е гранд хотел и СПА "Приморец", като част от честванията по случай своя 60-и рожден ден. Целта на инициативата е насърчаване на здравословния живот, алтернативното придвижване в градска среда и толерантността по пътищата. Събитието обещава среща на велолюбители от всички поколения, за една приятна, петъчна велоразходка из любимата на всички бургазлии Морска градина. Предвид, че велотура е в петък, той е подходящ и за тиймбилдинг с колегите.