Пускат парно на автогарата в Карнобат на уютната и модерна обстановка на автогарата в Карнобат.

 

"До края на другата седмица ще приключат ремонтните дейности в чакалнята на автогарата в Карнобат", заяви Румен Христов, управител на най-голямата транспортна компания в Бургас "М-БУС", която е и концесионер на автогарата.

В момента ремонтните дейности са свързани с довършителни работи в кафе-зоната, след което започва монтажът на подовите настилки.

"След като завършим ремонта ще започне инсталирането на информационна система. Чрез него пътниците ще получават информация със звук и картина на два големи монитора за тръгващи и пристигащи автобуси, цени на билетите и списък на обслужваните линии", обяснява Румен Христов. "В състоянието, в което се намираше преди автогарата не можеше да  отговори на потребностите на пътниците, нито да покрие изискванията към един такъв обект. Сега тя не само ще отговаря на всички европейски изисквания, но и ще бъде най-хубавата автогара в областта", допълва управителят на "М-БУС".

С обновяването на чакалнята поетите ангажименти по инвестиционната програма за 2010 година приключват. От "М-БУС" коментират, че строително-ремонтните дейности, които са извършени през настоящата година възлизат на над 250 хиляди лева.

Вторият етап от реновирането на автогарата в Карнобат започнаха в началото на юли.

Договорът за концесия между "М-БУС" и Община Карнобат  беше сключен през месец февруари 2009 година. До момента е извършена подмяна на водопроводната инсталация, ремонтиран е покривът на сградата,  сложена е нова хидроизолация, подновена е и гръмоотводната инсталация, изцяло обновена е и чакалнята.

Извън предвиденото е извършен ремонт на голяма част от помещенията на първи етаж, които са част от новата чакалня, изградени са нови билетни каси и санитарни възли. В автогарата е обособена както стая за диспечери, така и за шофьорите, има и багажно отделение. Автогарата в Карнобат разполага със стая за майки с деца и багажно отделение.

При завършен вид, обектът ще представлява ансамбъл от административен блок и изцяло нова автогара с нова съвсем различна визия. След реконструирането й карнобатлии ще се гордеят с напълно обновена автогара, съобразена с европейските стандарти.