Радослав Петков (вдясно) с колегите си от листата на БСП и общинския председател Живко Господинов (до него). Снимка Архив Черноморие-бг

Радослав Петков (вдясно) с колегите си от листата на БСП и общинския председател Живко Господинов (до него). Снимка Архив Черноморие-бг

Радослав Петков, общински съветник от групата на БСП в местния парламент на Бургас, се разграничи от партията и я нарече "скрита патерица". Той прочете декларация преди началото на последното 62-ро заседание на ОбС - Бургас от мандат 2015-2019 година. В нея той благодари на хората, които са го подкрепили и разкритикува действията на БСП, от чията листа влезе в местния парламент, като ги нарече "скрита патерица". "Оттеглих едната си докладна записка, искам другата, която касае изграждането на улица в комплекс "П.Р.Славейков" да се чете като моя записка, а не от името на БСП", заяви общинският съветник преди да бъде гласуван дневния ред на днешното заседание.

Действията на Радослав Петков са продуктивани от решението на БСП - Бургас да не го включи в листата за общински съветници за предстоящите местни избори. По информация на "Черноморие" номинацията на Петков като гражданска квота е била гласувана на едно от заседанията на червените и той е трябвало да бъде под номер 10 в листата. Седмица, след взетото решение, е било свикано ново заседание, на което Радослав Петков е сменен с друга гражданска квота - Мадлен Мутафян - представител на арменската общност. Това е провокирало и последващите действия на Радослав Петков, който ще участва в предстоящите избори от листата на Георги Дражев.

Радослав Петков беше кандидат за съветник от гражданската квота на БСП преди четири години. Тогава той беше под номер 25 в листата. След преференциалното гласуване, на него не му стигнаха малко гласове да стане съветник. Когато в началото на декември миналата година внезапно почина съветникът от БСП Евгений Мосинов, Петков зае неговото място в ОбС. Явно за десетте месеца Петков и ръководството на БСП не успяха да се сработят, което доведе и до последващите действия от страна на партията.