DSC_1744

DSC_1744

Раздават номера за регистрация на МПС в Бургас

полиция" при Областна дирекция на МВР - Бургас. Талоните са с дата за предстоящата регистрация, която започва на 16-и декември, сряда, като е предвидено да се работи с максимално натоварване от 100 автомобила на ден. Приоритет ще бъдат возилата без налични регистрационни табели, като се призовават гражданите, чиито автомобили са с транзитни номера или с регистрации от друга област, да изчакат до края на годината. Срокът на транзитните номера ще бъде удължаван, което ще облекчи собствениците им и няма да налага спешното им регистриране.

"Важно е да се уточни, че граждани, искащи талон, трябва да имат входирано заявление за регистрация и едва след това ще получат талона. В случай, че гражданинът не разполага с подобно заявление, е належащо първо да подаде искането и след това да получи талон за дата на регистрацията. Талони ще се раздават всеки работен ден от 08.30 до 17.30 ч., в това число и утре – 12-и декември, събота, който е официален работен ден", поясниха от пресцентъра на Областна дирекция на МВР - Бургас.

Раздаването на талоните с датите ще продължи с поетапен график за представяне на автомобила за идентификация и монтаж на регистрационните табели в сектор "Пътна полиция" при Областна дирекция на МВР - Бургас до края на януари 2016 година.

"Призоваваме гражданите да не се доверяват на посредници с цел недопускане на измами", казаха още от полицията.

Галерия