Търговският център в комплекс П.Р. Славейков бе затворен вчера. От днес отново може да работи. Снимка Черноморие-бг

Търговският център в комплекс П.Р. Славейков бе затворен вчера. От днес отново може да работи. Снимка Черноморие-бг

Общинският кризисен щаб в Бургас разреши на три търговски центъра в града да отворят врати. Решението е взето единодушно на днешното на ОКЩ. Това са "Престиж" в комплекс "П.Р. Славейков", "Безистена" и "Пиргос" на главната улица "Александровска". Щабът взе своето решение въз основа на хипотезата, че във въпросните комплекси има само магазини, без развлекателна част, затова отношението към тях няма да е като към молове.

До това решение се стигна, след като вчера търговския център "Престиж" беше затворен, какво "Черноморие" писа. Работещите и собствениците в магазините бяха изкарани навън, а района се охраняваше от полиция.

Запечатаха търговски център в Бургас, полиция охранява района

На 13-ти май изтече двумесечното извънредно положение. От днес, 14-ти май, до 14-ти юни обаче е в сила извънредна епидемична обстановка.

От днес до 14-ти юни е въведена извънредна епидемична обстановка

В тази връзка и министърът на здравеопазването Кирил Ананиев издаде четири заповеди, в които се регламентират мерките и забраните. В една от тях е упоменато, че затворени остават търговските центрове тип мол (представляващи затворени обекти, в които са разположени магазини, заведения, развлекателни центрове и/или офиси, свързани с общи пешеходни пространства), с изключение на банкови и застрахователни офиси, доставчици на платежни услуги, хранителни магазини, аптеки и дрогерии в тях, както и заведения за хранене с открита площ и самостоятелен външен вход.