Darenie

Darenie

РБ Пейо Яворов дари книги на наше училище в Букурещ румънската столица Букурещ. Идеята за благородната инициатива е на ръководството на библиотеката. С книгите ще бъде обогатена и библиотеката на посолството. В дарението има четиво за най-малките, за учениците и за възрастните - произведения от Йордан Йовков, Иван Вазов, Петя Дубарова, както и "Малкият принц" на Екзюпери.

Дарението бе предадено лично от представители на бургаската библиотека по време на специалната визита в българската мисия в Букурещ. Директорът на "Пейо Яворов" Мария Бенчева получи документ за дарението, подписан от посланика ни в Румъния Александър Филипов. Неотложни ангажименти попречиха на първия ни дипломат в северната ни съседка да присъства на срещата. Гостите от Бургас бяха посрещнати от Чавдар Димов - пълномощен министър, Явор Стоянов - съветник, отговарящ за въпросите, свързани с културата, и Станислав Цеков - трети секретар.Darenie_2Darenie_1
В училище "Йордан Йовков" учат 27 ученици от подготвителен до XII клас. Часовете се провеждат всеки ден и са съобразени с програмата на учащите се, която е одобрена от българското Министерство на образованието.

Галерия