DSC_3419

DSC_3419

РБ: С ГЕРБ сме остри конкуренти до изборите

Това заяви днес в Бургас Радан Кънев ("Реформаторският блок"). Според него, преговори за бъдещо управление с ГЕРБ могат да се водят едва, след като минат изборите. До реформаторите и партията на Бойко Борисов ще се борят за всеки глас в дясно. Кънев прогнозира по-висока избирателна активност на предсрочните избори. Той твърди, че възможните дати са - последният уикенд на септември или първият на октомври. "Този път ще се борим за двама депутати от Бургас. Ще ви изненадаме приятно с листата", допълни той.

Според евродепутатът на РБ Светослав Малинов, до извънредните избори ще се стигне, след действията на блока. "Ако не бяхме ние, управляващите щяха да намерят начин да се договорят и да останат на власт още три години", заяви Малинов. Той не пропусна да благодари на всички бургазлии, които са гласували префернециално за кандидатите в листата на РБ на европейските избори, които се проведоха през май. След резултата, който блока постигна, това ще бъде вторият мандат на Малинов в Европейския парламент.

На пресконференцията днес бяха всички местни лидери и представителите на партиите от блока - Костадин Марков (СДС), Живко Табаков (България на гражданите), Станка Рускова (ДСБ).