DSC_6418

DSC_6418

Реформаторите: Ние сме алтернатива на статуквото

с които се посреща идеята за Реформаторския блок, означава, че има нужда от него. Структурите на партиите ни в събота и неделя ни окуражиха да ускорим процеса на коалиционното споразумение, а на редица места общинските ни организации вече работят заедно. Това каза при представянето на Гражданския съвет на Реформаторския блок в Бургас Меглена Кунева, лидер на "Движение България на гражданите".

Радан Кънев, председател на ДСБ, беше категоричен, че няма по-елементарна клевета от това, че Реформаторският блок е софийски съюз. Ние сме политически съюз от шест партии с обявени национални цели и план за излизане от кризата, допълни той. Блокът е политическата сила, която може да промени статуквото и сме готови да започнем тази промяна именно от нас. Върху нашите стъпки за излизане от кризата ще градим национален консенсус, категоричен бе Кънев.
На въпрос за напускането на втори депутат от ГЕРБ, който отива в БСП, Меглена Кунева отговори, че това поставя въпроса за състоянието на политическата среда изобщо. Не става дума само да упражняваш власт и да имитираш управление. В РБ се фокусираме върху много по-голяма цел като промени в конституцията и връщането на партиите и изборната среда към нормалността. Гражданският съвет е важен фактор за това, допълни още Кунева.
Ваньо Шарков каза, че българският парламент е загубил духа на парламентаризма и обидни забележки са изместили дебата и политическите аргументи. Този парламент може да гласува всяка глупост, поднесена от партийните им централи – назначаването на Пеевски, удължаването на мораториума върху земята са само част от примерите, каза Шарков и подчерта, че единствената алтернатива на този стил на управление е Реформаторският блок. Единството, демонстрирано на национално ниво се пренася успешно и в местните организации, допълни още той.
Контатнтин Райков от СДС допълни, че РБ е траен дясно-центристки съюз, а партиите в него вече успешно се борят с олигархията и мафиотското статукво. Депутатите се местят от партия в партия и това е мафиотизация на политическаа среда, докато ние предлагаме друго – траен съюз, който да оправдае очакването на хората.
DSC_6423
Красимир Коларов от Гражданския съвет в Бургас беше категоричен, че парламентът е заченат в опорочена изборна среда. С около 20 % от народните представители се вземат важни решения в парламента. Тази малка група депутати представлява съвсем малка част от българските граждани, допълни още той и подчерта, че  младите хора напускат държавата заради погазването на върховенството на закона. Има върховенство на мафията, не на закона и за мен това е въпросът на истинското реформаторство, каза още Красимир Коларов като подчерта и фокусирането на усилията на РБ срещу националсоциализма.
Лекари, преподаватели, предприемачи, хора от неправителствения сектор, мениджъри и емблематични личности на Бургас влизат в сътава на Гражданския съвет на Реформаторския блок.
Пред медиите Меглена Кунева обяви и отварянето на нов офис на „Движение България на гражданите“ в Бургас днес от 13,30 ч.

Граждански съвет  към Реформаторския блок в Бургас

  1. Анна Димитрова-Бориева – образование – висше, социално консултиране и психологично консултиране. Председател на сдружение „Деметра”
  2. Елена Петкова – образование – висше, педагогика. Доктор по педагогика в университет „Проф. д-р Асен Златаров”
  3. д-р Иван Събев – образование – висше, медицина. Лекар в спешна помощ. Управител на поликлиника в кв. Сарафово, гр. Бургас
  4. Иво Барзов – образование – висше, юрист. Мениджър „Ключови клиенти” в Летище Бургас.
  5. Красимир Коларов – образование – висше, математик. Бивш председател на Съюза на математиците в Бургас. Главен асистент в университет „Проф. д-р Асен Златаров”, гр. Бургас.
  6. д-р Лорис Саян – образование висше, психиатър. Бивш управител на Център за психично здраве в гр. Бургас.
  7. Митко Иванов – образование – висше, художник. Председател на Дружеството на Бургаските художници.
  8. Неджип Акиф – занимава се с бизнес в сферата на строителството
  9. Недялко Попов – образование – висше, химик. Бивш директро на „Нефтохим”. Член на БСК.
  10. Николай Николов – образование – висше. Управител на представителството на „Тойота”  в гр. Бургас
  11. д-р Пенка Георгиева – образование – висше, математик. Член на Асоциация „Развитие на информационното общество”. Главен астистент в Бургаски свободен университет.
  12. Светла Райкова – образование – висше, УНСС – публична администрация, БСУ – право. Занимава се със семеен бизнес.
  13. Снежана Стоянова – образование – висше, техническо. Доцент в университет „Проф. д-р Асен Златаров”. Председател на женско дружество „Самосъзнание”.
  14. Стефан Георгиев – образование – висше, НСА. Президент на клуб по свободна борба „Черноморец” (Бургас)
  15. Хакъ Мустафа – занимава се с частен бизнес