Ремонт затваря "Адриана Будевска" за 1 година

Те ще бъдат отпуснати от министерството на културата на фирмата изпълнител. Предстои обявяване на конкурс. Фирмата, която ще бъде избрана ще извърши ремонта на сградата.

 

 

По проект ще трябва да бъде довършена камерната зала и основно реконструирана основната зала. В момента в салона има 404 места. След ремонта те ще бъдат редуцирани до 330 и ще се увеличи разстоянията между редовете. В момента междуредията в салона са 75 см. В новата зала разстоянието ще бъде 80 см. Така ще стане по-удобно и уютно на зрителите.

"Желанието ми е да започне първо ремонта в камерната зала, за да може да играем до края на театралния сезон догодина. След това да бъде реконструирана и основната зала. Това обаче тепърва ще ще уточнява с фирмата изпълнител, когато бъде избрана", каза директорът на "Адриана Будевска" Борислав Чакринов.

С около 25% е намалял бюджетът на театъра за тази година. Средствата от община Бургас са в размер на 165 000 лева. Субсията от министерството на културата е 430 000 лева. В тази сума влизат и собствените приходи на театъра от реализираните продажби на билети.