В градината се отглеждат 150 деца в 6 групи. Снимки Община Бургас

В градината се отглеждат 150 деца в 6 групи. Снимки Община Бургас

Ремонтират двора на бургаската детски градина "Раковина", която се намира на булевард "Христо Ботев" № 48. В нея се отглеждат и възпитават 150 деца, разпределени в 6 градински групи. Градината е построена през далечната 1964 година, Самата постройка на стария корпус е обновена напълно преди няколко години от Община Бургас, а зад нея е издигнат и нов корпус. Изключение прави дворът й, който с някои частични подобрения, през всичкото това време не е основно ремонтиран.

Старите, ръждясали и амортизирани уреди, които доскоро бяха на двора, вече са демонтирани, а изпочупените плочки на алеите в двора са премахнати.

На тяхно място ще бъдат положени ново покритие на алеите и нови съоръжения за игра на децата в двора. В него ще бъдат обособени площадки и места на открито за игра, спорт и за обучение на малчуганите.

Там ще бъдат монтирани нови пейки, катерушки, комбинирани съоръжения, два батута, нови алеи. Освен това ремонтът включва и нови тераси със стълбища към градината, тъй като старите с времето са силно амортизирани.

След ремонта детска градина "Раковина" ще бъде напълно обновена и готова отново да предостави на своите възпитаници всички необходими условия за обучение на открито.

Галерия