Podlez

Podlez

Ремонтират подлеза на СОМАТ на 3 етапа Междуведомствената комисия по бедствия и аварии към Министерски съвет. Община Бургас успя да се пребори за необходимото финансиране след години настояване, аргументирано искане и представяне на точна диагноза на проблема.

В следващите дни започва изграждане на гравитачен канал под жп линията. Той ще води към съществуващия земен отводнителен канал, по който водата стига до езерото Вая.
Съвместно с Националната компания "Железопътна инфраструктура" ще се направи сондаж под жп линията. Така водата от близкото лозовско дере ще се насочи през покрит канал отново към езерото Вая и няма да залива пътя. Нормалното отводняване на дерето няма да позволи неговото препълване и преливане както към подлеза, така и към квартала.
Паралелно с всичко това ще се изгради и ново отводняване на самото шосе, което минава под жп линията. То ще отвежда нормално дъждовните води, тъй като вече няма да събира потоците от цялата околност.
Община Бургас е насочила много ресурс и желание към едновременното изпълнение на този и още няколко големи проекта, логистично свързани помежду си. Останалите са пътен възел "Запад" - готов на 60 %, реконструкция на улица "Крайезерна" - готов проект, очакващ финансиране и цялостен ремонт на улица "Одрин" - тече проектиране.

Галерия