DSC_7050

DSC_7050

Ремонтират пътя за Златни пясъци Икономическия университет до спирка "Почивка". За останалата част ще бъде търсена подкрепа от държавата, тъй като това е една от най-важните пътни артерии, които свързват града с курортите, съобщи кметът на Варна Иван Портних. Той уточни, че вчера е  водил разговор по темата с Лиляна Павлова, министър на регионалното развитие и благоустройство,  за възлагане на проектиране  за реконструкция на Т-образното кръстовище на пътя за Златни пясъци, изграждане на трета лента от там до входа на курорта, където трябва да бъде направено ново кръгово кръстовище. 

Темата е била дискутирана и с Николина Ангелкова, министър на туризма, която днес е на посещение във Варна. Освен от държавата, източници на финансиране за реализация на проекта ще се търсят и по европейски програми. 
"Благодаря на г-жа Ангелкова, че Варна бе сред първите градове, които посещава като министър на туризма. Браншът от години очакваше обособяване на това министерство, което дава възможност за много по-оперативна работа и синхронизация на усилията на местната, централната власт и браншовите структури. Вярваме, че предстои засилване на темпото за решаване на проблемите", каза Иван Портних по време на среща на министър Николина Ангелкова с представители на туристическия сектор, на която присъства и областният управител Стоян Пасев.