Ремонтират с 300 000 лева детска градина "Звездица"

 

Извършеният за 2 месеца основен ремонт е на стойност 300 000 лева, отпуснати от Министерството на образованието, младежта и науката. Средствата за новото вътрешно обзавеждане са осигурени от Община Бургас.

Детската градина е построена през далечната 1949 година, когато започва работа с две групи от 14 деца. От откриването й досега основен ремонт на детското заведение е правен преди повече от 30 години. Поради това сградата й бе в изключително лошо състояние – с амортизирана ВиК и електрическа система, изгнила дограма и покрив.

На сградата на детското заведение е поставена нова топлоизолация, дограма, подменена е подовата настилка, покрива, ВиК и ел.-инсталацията.  Измазана е цялата фасада, ремонтиран е кухненския блок и е боядисана оградата. С цел подобряване на условията за отглеждане на децата в градината са направени и редица вътрешни ремонти на помещенията, подменено е обзавеждането.

Около сградата е монтирано ефектно декоративно осветление, което я превръща в допълнителна нощна атракция за жителите и гостите на града. "Звездица" ще посрещне отново малчуганите от 26-ти октомври. В градината има пет групи, които се посещават от 150 деца.