IMG_326

IMG_326

Ремонтират учебните заведения в Несебър с евро пари

ефективност на ОДЗ "Обзорче" в Обзор, ЦДГ в село Оризаре, ЦДГ село Кошарица, ОДЗ "Калина Малина" в Несебър и ПГ по туризъм "Иван Вазов" в Слънчев бряг". Проектът се изпълнява със средства по оперативна програма "Регионално развитие".

Градоначалникът се срещна с директорката на ОДЗ "Калина Малина" - Людмила Василева, както и с представител на фирмата, изпълняваща проекта. От започването на ремонтните дейности в детското заведение в края на 2011 г., към днешна дата, на финален етап е поставянето на топло и хидро изолация и цялостното външно саниране на градината. В момента се поставя вътрешна топлоизолация и се подменя подовата настилка на детското заведение. Предстои да бъде извършена подмяна на тръбите на парната инсталация и още някои козметични подобрения в ОДЗ "Калина Малина".

В ПГ по туризъм "Иван Вазов" в Слънчев бряг, вече е завършена цялостната външна топло и хидро изолация и саниране на сградата. Предстои да бъде изградена вътрешна топлоизолация на училището, но ремонтните дейности по нея, ще започнат в началото на летния сезон, когато учениците излизат във ваканция. 

В останалите три детски заведения ОДЗ "Обзорче" в Обзор, ЦДГ в село Оризаре, ЦДГ в село Кошарица, също текат ремонтни дейности по поставянето на външна топло и хидро изолация, както и на вътрешна топлоизолация. 

По време на обиколката си, Николай Димитров обсъди с директорите предимствата, които ще получат детските и учебни заведения след приключването на проекта, а именно подобряване на вътрешния микроклимат, намаляване нивото на отделяните вредни емисии, съкращаване на разходите за отопление и повишаване енергийния клас на сградата.