DSC_2934

DSC_2934

Ремонтите във Варна приключват през май булевард "Христо Ботев" се полага асфалт, до 10 дни трябва да е положена новата настилка. До 15-ти май трябва да са готови двете платна на булевард "Мария Луиза" - в частта от площад "Св. св. Кирил и Методий" до сградата на общината, както и булевард "Осми приморски полк" - в частта от сградата на общината до кръстовището с булевард "Цар Освободител".

До 20-ти май трябва да са готови по график и ремонтите на двете платна на булевард "Княз Борис I" - от кръстовището до Икономическия университет до кръговото на Почивка. Там поетапно се отваря всеки един от подлезите по трасето, обезопасяват се с кожуси, поставя се хидроизолация. 
"Това са стегнати срокове, надявам се атмосферните условия да са с нас, за да приключим с ремонтите преди старта на активния туристически сезон. Излизат доста проблеми, свързани с подмяната на подземните комуникации, които са много амортизирани, но се полагат усилия за спазване на финалните дати", каза кметът на Варна Иван Портних. Той допълни, че след ремонта трафикът към курортите от Варна ще бъде по обновените трасета.