DSC_9731

DSC_9731

Ремонтите във Варна продължават Там строителните работници подготвят бетонната основа за каменен кръг. Пак там - пред църквата "Свети Николай", започна подреждането на мострен участък от възстановката на античната стена на Одесос, която беше разкрита при изкопните работи за подмяна на подземните комуникации. "След като забавихме реконструкцията с близо месец, за да преминат археологическите проучвания и получихме становище и предписания от Министерството на културата, предстои да очертаем античната стена чрез полагане на мраморни плочи по терена", каза архитект Десислава Борисова.​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​

Облицовани и затревени са градинките на площад "Независимост" пред Окръжния съд, предстои поставяне на дървени скари по подобие на тези при Слънчевия часовник, които ще превърнат бордовете на цветарниците в място за почивка.
Продължава облицоването с мраморни плочи на големия фонтан, предстои монтиране на велосипедни стоянки, кошчетата и пейките. През идната седмица ще бъде извършена проба на осветлението от площад "България" до хотел "Черно море", ще бъдат поставени и туристическите информационни табели.