DSC_2784

DSC_2784

Ремонтът на покрива на Френската се отлага

Сагата с докладната записка на съветника Йордан Георгиев (БСП) приключи днес на сесията, на която тя бе разгледана и не бе приета. Докладната се точи трети месец и не стига до сесия, заради липсата на становище на общината. Такова вече е дадено и затова тя бе включена в дневния ред.

"Не съм съгласен със становището. Констациите не са пълни и не отговарят на състоянието на покрива. Не знам дали знаете, но той е каратаван. По закон ремонтните дейности се извършват от собственика на сградата и трябва да бъдат включени в капиталовата програма", заяви Йордан Георгиев.

DSC_4698"За основен ремонт е нужно проектиране и то трябва да бъде инициирано от директорите на двете училища. Разговаряла съм с тях по въпроса. Когато бъде готова количествена сметка, тя ще бъде заложена в капиталовата програма на общината. Основен ремонт на покрива може да се направи, когато се ремонтира и сградата на интерната. Средства в бюджета на гимназиите за частичен ремонт има. Ако имат проблем с парите за това, ще ги дофинансираме", обясни заместник-кметът по образование в община Бургас Йорданка Ананиева (на втората снимка вдясно).

"Похарчихме 5 млн. лева за изграждането на многофункционална сграда за двете гимназии, а покривът тече. Не е нужен проект, а веднага да се ремонтира. Всеки, който повикате може да го направи. Не може да се остави сградата да се руши", заяви и Георги Дражев (НФСБ).

Докладната записка не бе приета с 14 гласа "за", 6 "против" и 18 "въздържал се".