Росен Тончев оглави Топ 10 на спортистите в Несебър

За трета поредна година  треньори, спортни деятели и журналисти гласуваха за определяне на 10-те най-добри спортисти за годината на община Несебър. Инициативата е на Николина Тодорова - председател на постоянната комисия по "Туризъм, спорт и младежки дейности" в Общинския съвет.

 

Номинираните кандидати бяха оценявани по 10-балната система, като се отчитаха класиранията на кандидатите на национални и международни състезания, световни, европейски и балкански шампионати, участия в олимпиади за 2009-та.

След обобщаването на анкетните карти най-много точки - 145 точки събра Росен Тончев - спечелил през годината първо място в Националния шампионат и дублирал класирането си за Европейската купа и Източно-европейския шампионат, заел и ІІ място в шампионата за Световната купа на нациите. След него със 130 точки се класира Михаела Никова от спортен клуб "Бушидо", класирала се на І място за Европейската купа - девойки и  в националното първенство за жени - ката. На трето място остана Мартин Грашев от кк "Несебър" с 94 точки, класирал на призови места в стартовете у нас и в чужбина.

Четвърти е Йордан Колев от "Яхт сърф клуб Несебър" с 90 точки, на 5 място – Димитър Вангелов от "Несебър яхт клуб" с 81 точки, на 6 място - е Андрей Русев от спортен клуб "Бушидо" със 73 точки, на 7 място - Карина Вангелова от "Несебър яхт клуб" с 59 точки, на 8 място - Спас Гюров от кк "Несебър" - с 54 точки, девета е Яна Маркова от Общински морски клуб с 50 точки и на 10 място - Иван Петрушев от Общински морски клуб - 45 точки.

Тържеството на награждаването ще се състои на 21-ви декември в конферентен център "Несебър".

Максим Момчилов