Росен Тончев отвя сина на Аня Пенчева на "Супер мото"

На картинг-пистата в Кюстендил Тончев бе най-бърз на квалификациите и заслужено се нареди на първа позиция на стартовата решетка. На старта застанаха 32-ма пилоти, като победите в своите класове спечелиха Росен Тончев, Валентин Матеев, Майкъл Иванов и Цанко Цанков. Най-оспорвана бе надпреварата в отворения клас, където състезателят на "Несебър Мото" победи с 47 точки. Зад Росен Тончев останаха другите български състезатели - Ангел Караньотов (син на актрисата Аня Пенчева) и Александър Георгиев. Тончев пресече финала първи, следван на 9 стотни от Георгиев.

 

Следващото състезание е на 15-ти и 16-ти май на пистата "Долна Митрополия", където ще се проведе първият кръг от Националния шампионат по мотоциклетизъм на писта и вторият кръг от Националния шампионат по "Супер мото".

Миналата година състезателят Росен Тончев извоюва редица титли. Той стана Източноевропейски шампион, Национален шампион, завоюва Европейска купа, спечели сребърен медал от "Световна купа на нациите" по Супермото и зае пето място на европейския шампионат по "Супер мото". Той бе избран и за спортист №1 на община Несебър за 2009, а неговият клуб получи награда за цялостен принос в развитието и популяризирането на мотоциклетния спорт в България на специална церемония "Мотоциклет на 2010 година в България".