Руен домакинства Вечер на турската култура

Това е част от общобългарското пространство и съдейства за развитието на демократичните процеси в България и интегриране към общоевропейските структури и организации.

 

Седем поредни години многобройните туристи на Черноморието се възхищаваха на богатата фолклорна програма изнасяна на сцената на  амфитеатъра в Несебър.

Ръководството на ТКЦ "Реджеб Кюпчю" е убедено, че подобни изяви не само стимулират живия интерес у ценителите на културното наследство, но безспорно съдействат за развитието на демократичните процеси, подпомагайки усилията на държавното ръководство за по-пълно интегриране на различните общности в страната ни и дават своя принос в  подкрепа на изграждане на добросъседството.

Тази година домакин на VІІІ-та традиционна Вечер на турската култура ще бъде община Руен. Мероприятието ще се проведе на 23.07.2010 год. (петък) от 19.00 ч. на стадиона в Руен. За пореден път артистите от Държавен музикално-драматичен театър "Назъм Хикмет"- Разград ще зарадват своите почитатели със богатата си музикална програма.

Снимка Етелка Пирева