Руси Гочев носи първа победа на "Несебър"

Първият гол падна в 54 мин., когато при едно меле Орловски остана непокрит в наказателното поле и с бомбен шут прати топката под напречната греда. В 82 мин. пас на Яшар изведе Николов зад защитата на гостите и той с техничен удар прехвърли вратаря им Николов,покачвайки резултата на 2:0.

 

Домакините играха вдъхновено и през първото полувреме, но ударите на Николов в 41 мин. и на Кокалджиев - в 42 бяха отразени от вратаря Николов. Той имаше успешни намеси и в 52 мин., когато Александров от непосредствена близост отправи удар с глава и в 61 мин., отразявайки наказателен удар, изпълнен от капитана Ангел Стойков.

Гостите от Добрич играха защитно през по-голямата част на срещата, активизираха се през последните десетина минути, като оживлението в играта им дойде от резервите Желев и Костов, но усилията им да отбележат гол останаха напразни и в добавеното от четвъртия съдия Валентин Станчев 3-минутно продължение.

Като цяло домакините демонстрираха колективен дух на игра, (изпълнявайки и ритуал, оформяйки кръг в центъра на терена в началото и края на мача), зарадваха феновете си не само с победа, но и с добра игра. Но ако този мач трябва да се запомни с нещо специално, то това бяха изявите на нападателя на домакините Емил Николов, който освен че отбеляза гол, показа красотата на футболната игра заради която феновете ходят по стадионите в студ и пек.

Другият несебърски отбор "Равда 1954" загуби като гост от водача във временното класиране "Черноморец-Поморие" с 4:1. Голът за равденци в 67 мин. отбеляза ветерана Страти Илиев.

В последния 11 кръг - на 23 октомври, "Несебър" гостува на "Доростол" - Силистра, а "Равда" приема на Градския стадион в Несебър отбора на "Любимец" - един от челниците във временното класиране.

Все още не е ясно, как ще продължи първенството в двете "Б" групи, но по всяка вероятност до края на следващата седмица БФС ще обяви формулата и броя на срещите между участниците до края на есенния полусезон.

Максим Момчилов