Тодор Балабанов бе избран за втори път за председател на ОбС - Варна. Снимки ОбС - Варна

Тодор Балабанов бе избран за втори път за председател на ОбС - Варна. Снимки ОбС - Варна

С 39 гласа Тодор Балабанов отново бе избран за председател на Общинския съвет във Варна. Кандидатурата му, предложена от групата на ГЕРБ, получи подкрепата на 39 общински съветници след тайно гласуване, а за другия номиниран – Николай Костадинов от партия "Възраждане" гласуваха четирима съветници. Една от бюлетините беше недействителна, а в други шест беше зачеркнато квадратчето "Не подкрепям никого".

Изборът на Балабанов стана на първата тържествена сесия на местния парламент.

"Благодаря, че за втори път ми гласувахте доверие да бъда председател на Общинския съвет. За мен това е чест, но и двойно по-голяма отговорност. Ще положа всички усилия да поддържам конструктивен диалог, да водя обективно заседанията и да работя за повишаване авторитета на институцията", изтъкна в обръщението си Балабанов.

От трибуната в зала "Пленарна" той заяви, че Общинският съвет носи отговорност за бъдещото развитие на града. "Затова нека да загърбим персоналните и политическите интереси и противоборства. В качеството си на общински съветници първо представляваме варненци, а след това партиите и коалициите, които са ни издигнали. От опит знам, че ни предстоят много предизвикателства и вероятно редица трудни решения, затова се надявам, че ще успеем да обединим сили в името на конструктивната и резултатна работа за Варна. Пожелавам на всички Ви много здраве и успешни дела!", посочи той.

Галерия